Felelősségbiztosítások

A vállalkozások számára kidolgozott felelősségbiztosítások több területen vehetők igénybe.

  • Vezetői felelősségbiztosítások
  • Általános vállalkozói felelősségbiztosítások
  • Szakmai felelősségbiztosítások

Fontos, hogy pusztán a "felelősségbiztosítás" kifejezés, vagyis hogy "van felelősségbiztosításom", még nem jelenti, hogy minden felelősségi kérdésben megnyugtató biztonságban tudhatom magamat, illetve a vállalkozásomat. Fontos a felelősségbiztosítások feltételrendszerének pontos ismerete, hogy biztosításaink valóban azokra az esetekre is érvényesek legyenek, amelyek a számunkra legkomolyabb kockázatokat hordozzák. 

 

Vezetői felelősségbiztosítások

Felelős vezetőként a vállalkozás vezetésében vállalt szerep sokszor olyan felelősséggel is jár, amelynek részleteivel nem is mindig vagyunk tisztában. Felelősségünk mértéke nemritkán meghaladja üzleti tulajdonrészünk mértékét, és esetleg veszélybe sodorhatja személyes megtakarításainkat, illetve a család biztonsági tartalékát is. A vezetői felelősségbztosításokat az ilyen jellegű vezetői kockázatok mérséklése céljából hozták létre a biztosítótársaságok. A feltételeket időről időre kisebb módosításikkal igyekeznek hozzáigazítani a piac elvárásaihoz, ezért a feltételrendszer naprakész ismerete folyamatos munkát igényel. Rövid elbeszélgetést követően munkatársaink segítséget tudnak nyújtani az adott helyzetben legjobb feltételeket kínáló biztosítás megtalálásában és a biztosítási ajánlat elkészítésében.

Általános felelősségbiztosítások

Egy vállalkozás, mint jogi személy sokféle olyan általános felelősséggel rendelkezik, ami nem köthető szorosan a tevékenyégéhez vagy az ügyfélköréhez. Egy vállalati járművel a kötelező szervizből hazafelé jövet munkaidőben a szállítási feladatoktól függetlenül is okozhat kárt, vagy ha a telephelyet körbevevő járdán a hó nincs eltakarítva, annak következményeiért is a vállalkozás felel. Az ilyen általános felelősségi kérdésekben hasznos az általános felelősségbiztosítási kockázatok ellen megkötött biztosítási védelem. Ha munkatársainkkal átbeszéli vállakozása működését, segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb konstrukciót.

Szakmai felelősségbiztosítsok.

Szakmai felelősségbiztosításról akkor beszélünk, ha a biztosítás feltételei között a vállalkozás szakmai tevékenységével kapcsolatban felmerülő felelősség kockázatait kívánjuk kezelni. A vállakozás tevékenységéhez vagy a nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez kapcsolódó felelősségbiztosításoknak igazán széles választéka érhető ma el, és az eltérő díjak nagy mértékben eltérő szolgáltatási csomagokat takarnak. Annak a bizonyos "apróbetűs" résznek az elolvasása, tökéletes és pontos megértése nélkül könnyen választhat egy vállakozó olyan biztosítást, ami pont a konkrét "szakmával kapcsolatos károkozás" esetén nem térít. Ha vállalkozását, munkatársait és partneri kapcsolatait biztonságban szeretné tudni szakmai tevékenysége során, kössön olyan szakmai felelősségbiztosítást, ami megtéríti az esetleg felmerülő károkat!

Felelősségbiztosítások

A vállalati felelősségbiztosítások fontos biztonsági elemként védik a vállalkozás teljesítőképességét és extra biztonságot és bizalmat jelenthetnek a vállalkozás ügyfélkörének is.