Személyi biztosítások

Amikor egy vállalatnál szóba kerül a kockázatkezelés, mindenkinek azonnal a vagyonbiztosítás jut az eszébe, hiszen minden cégnek elemi érdeke, hogy a termelőeszközeinek károsodása, megsemmisülése esetén pótolni tudja azokat. 

De mi a helyzet a munkatársakkal? Hogyan pótolja kulcsemberét, ha balesetet szenved, vagy hosszabb betegség dönti le a lábáról? Ilyen esetben rengeteg energiára és legfőképp pénzre van szükség, hiszen jó szakembert gyorsan, vagy esetleg időszakos munkára csak többletkiadással lehet "elcsábítani". Arról nem is beszélve, hogy a régi, ezidáig "jól seprő" kollégát sem szabad magára hagyni a bajban. 

A baleset- és betegségbiztosítások nagyszerű megoldásokat jelentenek ezeknek a kockázatoknak a kezelésére is. Olyan remek kiegészítő szolgáltatásokat kínálnak már a mai korszerű szerződések, mint a kórházi napitérítés, műtéti térítés, vagy a keresőképtelenségi kiegészítő kockázat. Sajnos a beteg nem gyógyul meg hamarabb ennek a szerződésnek a hatására, de anyagi biztonságot tud nyújtani egy olyan kiszolgáltatott helyzetben, mint egy kórházi ápolás, vagy az otthoni lábadozás. Természetesen megoldható, hogy a biztosító csak balesetből adódó munkakiesésekre, vagy akár a betegségek következtében történő munkaképtelenség idejére is átvállalja a kolléga "anyagi támogatását". Amennyiben többszintű a vállalat struktúrája, úgy minden szinthez hozzárendelhető különböző fedezeti kör, amely a munkakör valós veszélyeivel szemben nyújt biztonságot. 

Az emberi erőforrás kockázatkezelése egy nagyon komoly és fontos kérdés a cégek életében, amelyet alaposan meg kell vizsgálni a terület szakértőinek bevonásával. Az pedig, hogy milyen módon lesz hasznára ez az Ön cégének, felkészült kollégáink megmutatják Önnek.

Hogyan pótolja az egyik kulcsemberét, ha balesetet szenved, vagy hosszabb betegség dönti le a lábáról? Ilyen esetben rengeteg energiára és legfőképp pénzre van szükség...