Mikor érdemes?

 • Mikor érdemes nyugdíjbiztosítást kötni? Ha jövedelmünk 2 %-át fel tudjuk áldozni jövőbeli biztonságunk oltárán. Ha ugyanis semmiféle anyagi terhet nem tudunk vállalni, akkor a nyugdíjbiztosítások díjának megfizetése sem lesz megoldható. Ha van azonban bevételeinknek egy bizonyos hányada, ami a mindennapjainkban nélkülözhető, és ez jelen életünkben nem okoz különösebb hiányélményt, akkor van értelme elgondolkodni a nyugdíj célú biztosításokról.
   
 • Egyértelműen célszerű elgondolkodni a nyugdíjbiztosítási lehetőségekről, ha még nem értük el a nyugdíjkorhatárt, és a nyugdíjig hátra levő éveinkben fontosnak érezzük a nyugdíjaskori biztonság anyagi feltételeinek megteremtését. Aktív éveinkben általában jelentősebb bevételekkel kalkulálhatunk, mint nyugdíjasként, és ez a jelentősebb bevétel jó lehetőséget teremt az előre gondolkozásra.
   
 • Ha már elértük a nyugdíjkorhatárt, de megelégszünk egy olyan biztosítási konstrukcióval, ami csak mostantól számított néhány év elteltével válik bevételforrássá. Az ugyanis, hogy ki mikor éri el a nyugdíjkorhatárt, számos körülménytől, - foglalkozástól, törvényi környezettől, ledolgozott évek számától, és még temérdek egyéb körülménytől - függ. Vannak azonban olyan esetek szép számmal, amikor valaki a nyugdíjkorhatár elérése után is talál a maga számára megfelelő nyugdíjbiztosítást.
   

Ha Önt is érdekli a nyugdíjbiztosítás témaköre, 4 kérdésre próbáljon meg választ adni magának, mielőtt kapcsolatba lép irodánkkal

 1. Milyen egyösszegű anyagi áldozatot képes vállalni?
 2. Mekkora rendszeres befizetést vállalna szívesen?
 3. Mikortól szeretne valamilyen bevételre szert tenni a nyugdíjbiztosításból?
 4. Körülbelül mekkora havi bevétel lenne az, ami az Ön számára már érdemi előrelépést jelentene nyugdíjas éveiben?

Ha megvan ez a 4 szám, akkor ezek ismeretében már érdemes elbeszélgetnünk a szóba jöhető konstrukciókról. Keresse kollégáinkat e-mailben vagy telefonon!

 

 

Mikor érdemes nyugdíjbiztosítást kötni? Ha jövedelmünk 2 %-át fel tudjuk áldozni jövőbeli biztonságunk oltárán.